Nis

Kurumumuz, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve heyeti tarafından ziyaret edilmiş ve mesleki rehberlik konusunda fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Mrt

Down Sendromuna neden olan 21. kromozomun üçlemesinin (trizomi) benzersizliğini ifade etmek için Birleşmiş Milletler 21.03 (21 Mart) tarihini Dünya Down Sendromu Günü kabul etmiştir.

Mrt

"Rehberlik Her Okulu Aydınlatsın" projemiz kapsamında bu hafta ilçe merkezlerimizde bulunan Psikolojik Danışmanı bulunmayan okullarımızı ziyaret ederek uzun bir sürecin başlangıcını yaptık.

Şbt

Kurumumuz, Bahattin Teymur İlkokulu aday öğretmenleri tarafından Aday Öğretmen Yetiştirme Programı - Gözlem Görevleri kapsamında ziyaret edilmiştir.

Aday öğretmenlerimize, meslek hayatlarında başarılar dileriz.

Şbt

2023-2024 yılı ikinci dönem Psikolojik Danışmanlar ve Rehber Öğretmenler Toplantısı, 16.02.2024 tarihinde, Gaziantep Ticaret Odası Konferans Salonunda, şube müdürümüz Sayın Mustafa ÖZDEMİR ve Gaziantep Üniversitesi öğretim görevlisi Doç.Dr.İdris KAYA hocamızın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi Sene Başı Rehber Öğretmenler toplantısı, kurum müdürü Ahmet TAŞKESEN, şube müdürü Yahya ARAL, Doç. Dr. Ali ÇEKİÇ ve sorumluluk bölgelerimizden 350 rehber öğretmenin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Eyl

Rehberlik öğretmeni olmayan anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liseler için kurum sayfamızın Psikolojik Danışmanı Olmayan Okullar sekmesinde 2023-2024 Eğitim - Öğretim yılı için Genel ve Yerel hedeflerin olduğu planlar yayınlanmıştır.

Farkındalık temalı içeriklerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Kurumumuzca Psikolojik Danışmanı olmayan okullar için  hazırlanan örnek PDR çerçeve planlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ağu

Özel Eğitimde Ailelerin Güçlendirilmesi Projesi Eğitici Eğitimleri İlk Turu Tamamlandı!

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)'nın "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı" "Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı" kapsamında, Avrupa Birliği'nin desteğiyle finanse edilen, Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı koordinatörlüğünde, Gaziosmanpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ve Kütahya Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ortaklığında yürütülen "Özel Eğitimde Ailelerin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen Eğitici Eğitimi'nin ilk turu tamamlandı.

29-30-31 Temmuz tarihlerinde İstanbul The Green Park Hotel Bostancı'da düzenlenen eğitime Gaziosmanpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Kütahya Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Gaziantep Şehitkâmil Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Ankara Yenimahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden toplamda 20 özel eğitim öğretmeni ve psikolojik danışman ve rehber öğretmen katıldı.

Düzenlenen eğitimle, Prof. Dr. Nimet Bülbin Sucuoğlu ve Dr. Hatice Bayraklı tarafından 4 Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden toplamda 20 personele, aile destek hizmetleri ve akran eğitimi hakkında bilgiler aktarıldı. Eğitimlerin ikinci turu 5-6-7 Ağustos tarihlerinde The Green Park Hotel İstanbul Bostancı'da gerçekleştirilecek.

Bu içerik Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin maddi desteği ile oluşturulmuştur.

Tem

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)'nın "İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı" "Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı" kapsamında,Avrupa Birliği'nin desteği ile finanse edilen, Tohum Otizm Vakfı, Gaziosmanpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ve Kütahya Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ortaklığında ve Gaziantep Şehitkamil Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Ankara Yeni Mahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezinin yer aldığı "Özel Eğitimde Ailelerin Güçlendirilmesi Projesi"  faaliyetleri başlıyor.

Tem

Tercih döneminde faydalanabileceğiniz içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.

Tem

YKS tercihleri 27 Temmuz - 05 Ağustos tarihleri arasında ösym.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

Tem

2022 LGS Tercih Danışmanlığı Hizmeti kapsamında kurumumuzca tercih danışma birimlerindeki görevli psikolojik danışmanlarımız, öğrencilerimiz ve velilerimize yönelik olarak yardımcı materyaller hazırlanmıştır. Bu kapsamda kurumumuzca hazırlanan 2022 LGS Gaziantep İli Merkezi Yerleştirme Tercih Rehberi, 2022 LGS Gaziantep İli Yerel Yerleştirme Tercih Rehberi, 2022 LGS Sık Sorulan Sorular ve Cevapları, 2022 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Bilgilendirme Sunumu ve Öğrenci Kayıt Çizelgesine aşağıdaki bağlantıları tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Haz

'' 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetlerimiz'' konulu videmuz yayınlanmıştır. Bu süreçte emeği geçen tüm kurum çalışanlarımıza ve destek veren herkese teşekkür ederiz.