May

Temel Eğitimde 10000 Okul Projesi kapsamında; Akran Zorbalığı Siber Zorbalık Şiddeti Önleme Mahremiyet Motivasyon Aile İçi İletişim Bağımlılığı Önleme , eğitimlerimiz devam etmektedir.

May

10-16 Mayıs Engelliler Haftası ile ilgili hazırladığımız içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.

Nis

''Eğitimde Fırsat Eşitliği'' adlı projemiz kapsamında Psikolojik Danışmanı olmayan ;Dülük Ortaokulu, GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Vali Muammer Güler İmam Hatip Ortaokulu, Öğümsöğüt İlkokulu, Öğümsöğüt Reşit Göğüş Ortaokulu, Atabek İlkokulu , Cemile Ali Aydıngüler İlkokulu-Ortaokulu ve Emine Cuma Uçar İlkokulu-Ortaokulu'nda verimli ders çalışma ve motivasyon, YKS hakkında bilgilendirme ,LGS hakkında bilgilendirme , ihmal ve istismardan korunma, problem çözme ve stresle baş etme becerileri, akran zorbalığı, TBM eğitim programı, aile içi şiddetin önlenmesi, anne baba tutumları ve aile içi iletişim ve erken yaşta evliliğin önlenmesi konularıyla ilgili  öğrenci ve velilerimize  yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

Nis

Mrt

LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022'de Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek. Otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzunda bulunan formu doldurarak yapacak. Böylece öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak.

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecek. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

Mrt

''21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'' kutlu olsun.

Mrt

Kurumumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Kurumumuz tarafından ilçemizde görev yapan psikolojik danışmanlarımız,okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile başkanlarımıza yönelik Prof. Dr. Figen ÇOK'un sunumuyla '' Aile & Ebeveyn Yılmazlığı ve İletişim'' konulu seminer düzenlenmiştir.

Mrt

Kadına yönelik şiddet; "İster kamu ister özel yaşamda meydana gelsin, kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarar veya ıstırap veren veya verebilecek olan toplumsal cinsiyete dayalı her türlü eylem ve bu eylemlerl tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakma"olarak tanımlanmaktadır. Bu konuda hazırlanmış olan farkındalık içeriğimize aşağıda ulaşabilirsiniz.

Şbt

İlçemize yeni atanan Psikolojik Danışmanlarımıza oryantasyon eğitimi kurumumuzda çalışan Psikolojik Danışmanlar tarafından verilmiştir.

Şbt

E-Rehberlik sisteminde yapılan değişikliklere buradan ulaşabilirsiniz.