2022 LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZÎ SINAV KILAVUZU YAYIMLANDI

LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022'de Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek. Otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzunda bulunan formu doldurarak yapacak. Böylece öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak.

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecek. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

KILAVUZ VE DETAYLI BİLGİYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yayın: 29.03.2022 - Güncelleme: 29.03.2022 14:47 - Görüntülenme: 179
Kaynak: https://www.meb.gov.tr/2022lgskapsamindakimerkezsinavkilavuzuyayimlandi/haber/25705/tr