Kurumumuzca Psikolojik Danışmanı olmayan okullar için  hazırlanan örnek PDR çerçeve planlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ağu

Özel Eğitimde Ailelerin Güçlendirilmesi Projesi Eğitici Eğitimleri İlk Turu Tamamlandı!

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)'nın "İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı" "Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı" kapsamında, Avrupa Birliği'nin desteğiyle finanse edilen, Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı koordinatörlüğünde, Gaziosmanpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ve Kütahya Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ortaklığında yürütülen "Özel Eğitimde Ailelerin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen Eğitici Eğitimi'nin ilk turu tamamlandı.

29-30-31 Temmuz tarihlerinde İstanbul The Green Park Hotel Bostancı'da düzenlenen eğitime Gaziosmanpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Kütahya Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Gaziantep Şehitkâmil Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Ankara Yenimahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden toplamda 20 özel eğitim öğretmeni ve psikolojik danışman ve rehber öğretmen katıldı.

Düzenlenen eğitimle, Prof. Dr. Nimet Bülbin Sucuoğlu ve Dr. Hatice Bayraklı tarafından 4 Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden toplamda 20 personele, aile destek hizmetleri ve akran eğitimi hakkında bilgiler aktarıldı. Eğitimlerin ikinci turu 5-6-7 Ağustos tarihlerinde The Green Park Hotel İstanbul Bostancı'da gerçekleştirilecek.

Bu içerik Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin maddi desteği ile oluşturulmuştur.

Tem

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)'nın "İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı" "Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı" kapsamında,Avrupa Birliği'nin desteği ile finanse edilen, Tohum Otizm Vakfı, Gaziosmanpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ve Kütahya Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ortaklığında ve Gaziantep Şehitkamil Hacı Lütfiye Şireci Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Ankara Yeni Mahalle Rehberlik ve Araştırma Merkezinin yer aldığı "Özel Eğitimde Ailelerin Güçlendirilmesi Projesi"  faaliyetleri başlıyor.

Tem

Tercih döneminde faydalanabileceğiniz içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.

Tem

YKS tercihleri 27 Temmuz - 05 Ağustos tarihleri arasında ösym.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

Tem

2022 LGS Tercih Danışmanlığı Hizmeti kapsamında kurumumuzca tercih danışma birimlerindeki görevli psikolojik danışmanlarımız, öğrencilerimiz ve velilerimize yönelik olarak yardımcı materyaller hazırlanmıştır. Bu kapsamda kurumumuzca hazırlanan 2022 LGS Gaziantep İli Merkezi Yerleştirme Tercih Rehberi, 2022 LGS Gaziantep İli Yerel Yerleştirme Tercih Rehberi, 2022 LGS Sık Sorulan Sorular ve Cevapları, 2022 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Bilgilendirme Sunumu ve Öğrenci Kayıt Çizelgesine aşağıdaki bağlantıları tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Haz

'' 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Faaliyetlerimiz'' konulu videmuz yayınlanmıştır. Bu süreçte emeği geçen tüm kurum çalışanlarımıza ve destek veren herkese teşekkür ederiz.

Haz

Temel Eğitimde 10000 Okul Projesi kapsamında;

• Akran Zorbalığı
  • Siber Zorbalık
  • Şiddeti Önleme
  • Mahremiyet
  • Motivasyon
  • Aile İçi İletişim
  • Bağımlılığı Önleme , eğitimlerimiz devam etmektedir.

May

Temel Eğitimde 10000 Okul Projesi kapsamında; Akran Zorbalığı Siber Zorbalık Şiddeti Önleme Mahremiyet Motivasyon Aile İçi İletişim Bağımlılığı Önleme , eğitimlerimiz devam etmektedir.

May

10-16 Mayıs Engelliler Haftası ile ilgili hazırladığımız içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.

Nis

''Eğitimde Fırsat Eşitliği'' adlı projemiz kapsamında Psikolojik Danışmanı olmayan ;Dülük Ortaokulu, GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Vali Muammer Güler İmam Hatip Ortaokulu, Öğümsöğüt İlkokulu, Öğümsöğüt Reşit Göğüş Ortaokulu, Atabek İlkokulu , Cemile Ali Aydıngüler İlkokulu-Ortaokulu ve Emine Cuma Uçar İlkokulu-Ortaokulu'nda verimli ders çalışma ve motivasyon, YKS hakkında bilgilendirme ,LGS hakkında bilgilendirme , ihmal ve istismardan korunma, problem çözme ve stresle baş etme becerileri, akran zorbalığı, TBM eğitim programı, aile içi şiddetin önlenmesi, anne baba tutumları ve aile içi iletişim ve erken yaşta evliliğin önlenmesi konularıyla ilgili  öğrenci ve velilerimize  yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

Nis