Şbt

EKPSS kılavuzuna ulaşmak için, aşağıdaki resmin karekodunu okutunuz.

Haz

Bir yol haritası niteliği taşıyan Mesleğim Hayatım Portalı'nın mesleki ve teknik eğitime erişimin geliştirilmesine, kapasitesinin artırılmasına, eğitim sektörünün toplumla ve iş dünyası ile ilişkilerinin geliştirilmesine ve nitelikli işgücünün istihdamının sağlanmasına katkıda bulunması hedeflenmektedir.

Haz

Mrt

Kurumumuz tarafından ilçemizde görev yapan psikolojik danışmanlarımız,okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile başkanlarımıza yönelik Prof. Dr. Figen ÇOK'un sunumuyla '' Aile & Ebeveyn Yılmazlığı ve İletişim'' konulu seminer düzenlenecektir.

YER: ŞEHİTKAMİL KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ

TARİH: 03.03.2022

SAAT:14:00-15:30

Şbt

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Engelli Kamu Personel Seçme Sınavına (EKPSS) hazırlanan bireylere kaynak desteği sağlamak ve bu bireylerin sınava hazırlık sürecini verimli geçirmelerine destek olmak amacıyla EKPSS Mebözel mobil uygulaması yenilendi.

Yenilenen EKPSS MebÖzel kitaplarında ve uygulamasında tüm ders içerikleri lisans ve ön lisans-ortaöğretim mezunu adaylar için ayrı ayrı hazırlandı. Sınavda yer alan Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık Bilgisi derslerine ait içerikler hem matbu olarak basıldı hem de dijital ortama aktarıldı.

5 farklı branşta toplam 15 konu anlatımı, 2 deneme sınavı, 2000'den fazla çözümlü soru videosu, kitaplarda basılı 3000'den fazla soru, OCR destekli içerikler ve  6 online deneme sınavının bulunduğu EKPSS mebözel tüm adaylar için zengin bir kaynak olma özelliği gösteriyor.

Sınava başvurular 13 Ocak-09 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tem

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için başlatılan "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında Şehitkamil ilçemizde bulunan; ''Kanuni Sultan Süleyman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hatice-Mustafa Gençten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'' nin tanıtım broşürlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Mrt

Seminerlerde ve Okul PDR servisinde kullanılmak üzere; kurumumuz psikolojik danışmanları tarafından çeşitli konularda özenle ve özgün olarak hazırlanan öğrenci, öğretmen, veli sunumlarına aşağıdaki linklerden tıklayarak ulaşabilirsiniz.Faydalı olması dileğiyle iyi çalışmalar dileriz.